Handreiking V&D kan rechtszaak niet voorkomen

FNV en CNV hebben in navolging van twee vastgoedeigenaren een kort geding aangespannen tegen V&D. De vakbonden hadden al laten weten die stap te zetten als het warenhuisconcern het gevraagde loonoffer uiterlijk woensdagmiddag niet had ingetrokken.

De retailer weigert terug te komen op zijn besluit om het personeel 5,8 procent te korten, maar kwam wel met verzachtende maatregelen. Zo wordt het loon per 1 februari 2015 met drie procent verlaagd, gevolgd door 2,8 procent een jaar later. "Verder zullen we de maatregel rond de seniorenuren aanmerkelijk verzachten", aldus de woordvoerder.

De vakbonden zien desondanks niet af van het kort geding. “Je kunt als werkgever niet eenzijdig ingrijpen in zulke belangrijke primaire arbeidsvoorwaarden als het loon”, zegt CNV-onderhandelaar Martijn den Heijer. “Als wij hiermee akkoord zouden gaan, staat straks de hele retail bij ons op de stoep.” Wanneer het kort geding dienst is nog niet bekend.

V&D moest dinsdag al voor de rechter verschijnen, nadat IEF Capital een kort geding had aangespannen. De eigenaar van elf V&D-panden eist dat de winkels in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht worden ontruimd, omdat de retailer geen huur had betaald. De uitspraak in die zaak volgt vrijdag.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!