Rituals opent ook in Luxemburg

De Nederlandse cosmeticaketen Rituals heeft vorige week zijn allereerste vestiging in Luxemburg geopend. De winkel bevindt zich in het shoppingcentrum van Auchan in Kirchberg.

Rituals is sinds zijn oprichting in 2000 inmiddels in achttien landen actief. De winkelketen opent naar verwachting dit jaar tevens zijn allereerste winkel in Frankrijk. “Geheel tegen de trend in blijven wij fysieke winkels ‘stempelen’”, liet oprichter Raymond Cloosterman vorig jaar weten in RetailTrends.

Rituals beschikt nu over meer dan 350 eigen verkooppunten, duizend shop-in-shops en vier zogenoemde City Spa’s. Het merk groeit vooral hard in het duty-free aanbod van luchtvaart-, cruiseschip- en veerbootmaatschappijen, naast dat van hotels. Zo beschikt Rituals over vijftig luchthavenwinkels en wordt het merk verkocht op veertig cruiseship- en veerbootmaatschappijen en is Rituals in het aanbod van zestien luchtvaartlijnen opgenomen.

In Nederland en België loopt de uitbreiding op z’n einde, liet Cloosterman afgelopen zomer weten. Het grootste risico van Rituals is namelijk dat de keten kapot groeit. “Dat we van een hip in een gezapig merk veranderen, daar ben ik weleens bang voor.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!