‘Reorganisatie Tesco kost tienduizend banen’

Om Tesco weer winstgevend te maken verdwijnen in totaal tienduizend banen bij de Britse supermarktketen. Dat meldt The Sunday Telegraph op basis van ingewijden.

Het merendeel van de ontslagen treft de werknemers op het hoofdkantoor. Daar verdwijnen zesduizend banen. Ceo Dave Lewis wil een volledige managementlaag uit de organisatie schrappen. Deze laag zitten tussen de storemanagers en winkelmedewerkers. Daarnaast verliest het personeel van de 43 winkels die hun deuren sluiten zijn baan.

Onlangs werd bekend dat de supermarktketen een hoofdkantoor en zijn onrendabele vestigingen gaat sluiten. Het was toen nog niet duidelijk hoeveel banen er zouden verdwijnen. Bij de retailer werken meer dan 310 duizend mensen verdeeld over 3300 winkels. Eind januari zijn gesprekken met de personeelsleden gestart, waarbij werknemers van het hoofdkantoor zich boventallig kunnen laten verklaren. Winkelmedewerkers kunnen alternatieve functies accepteren. Het uiteindelijke aantal banen dat verdwijnt, hangt af van de uitkomst van deze gesprekken. 

Tesco wil zijn totale kosten jaarlijks met 250 miljoen pond (319 miljoen euro) terugdringen. De retailer heeft last van de opmars van discounters als Lidl en Aldi. Daarnaast kwam vorig jaar een boekhoudschandaal aan het licht, waardoor verschillende leidinggevenden opstapten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!