De Vegetarische Slager wint kort geding tegen licentiehouder

Een licentienemer van de Vegetarische Slager mag in zijn twee winkels niet langer de naam en het logo van de formule voeren. Dat heeft de Amsterdamse rechter bepaald in een kort geding dat de Vegetarische Slager tegen de winkelier had aangespannen.

De ondernemer verkocht in zijn winkel op de Rozengracht andere producten dan de Vegetarische Slager zelf en dat is in strijd met de overeenkomst, vond de formule. Daarnaast zorgde deze werkwijze voor verwarring bij klanten over de aard en herkomst van de producten. Een winkel van dezelfde ondernemer op de Baron G.A. Tindalstraat valt onder hetzelfde vonnis.

De samenwerking met de winkelier is inmiddels beëindigd. De retailer gaat verder als de Vegetarische Traiteur. De partijen werkten sinds oktober 2013 samen. “We kunnen het ons niet veroorloven dat onder onze vlag andere producten worden verkocht waarvan we niet kunnen instaan voor de kwaliteit”, aldus eigenaar Jaap Korteweg van de Vegetarische Slager in een reactie op het vonnis. 

Het concept beschikt inmiddels over ruim zestienhonderd verkooppunten in negen landen. In ons land worden de producten verkocht door onder meer Jumbo en EkoPlaza. Daarnaast zit er een conceptstore in Den Haag.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!