Intergamma krijgt weer eigen winkels

Intergamma neemt per 1 april negen bouwmarkten van een franchisenemer over en beschikt daarmee weer over eigen winkels. Het gaat om bouwmarkten in het midden en het zuiden van Nederland die worden geëxploiteerd door RAB Groep, zegt algemeen directeur Harm-Jan Stoter tegen RetailNews.

Van de negen bouwmarkten zijn er zeven Karwei- en twee Gamma-filialen. De franchiser houdt zes vestigingen in het noorden van het land. Hoewel Intergamma volgens Stoter een ‘honderd procent franchiseorganisatie’ is, had de doe-het-zelfretailer in het verleden ook eigen winkels. “Dat is al wel meer dan tien jaar geleden.”

Dat Intergamma weer bouwmarkten in eigen beheer neemt, heeft te maken met het behoud van het lokale marktaandeel en de investeringsbehoefte van de vestigingen. “De franchiser is hard gegroeid en in de bouwmarkten kan niet meer worden gedaan wat nodig is met bijvoorbeeld commerciële acties.” Daarnaast zijn twee filialen toe aan een opknapbeurt.

Intergamma heeft op dit moment geen concrete plannen om het eigen winkelbestand verder uit te breiden door meer franchisevestigingen over te nemen, aldus Stoter. “Ik sluit ook niet dat deze bouwmarkten na verloop van tijd ook weer in handen van een franchiser komen.” Het moederconcern van Gamma en Karwei gelooft volgens hem namelijk nog steeds in de kracht van een centrale organisatie, gecombineerd met lokaal ondernemerschap.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!