Amazon vraagt patent op mobiele 3D-printer

Amazon heeft het plan om vrachtwagens uit te rusten met 3D-printers. Dit blijkt uit een patentaanvraag van de internetretailer.

Amazon ziet twee voordelen in de rijdende 3D-printer. Klanten hoeven minder lang te wachten op een besteld product, terwijl Amazon minder opslagruimte nodig heeft. Het product wordt immers pas geproduceerd zodra er vraag naar is.

De traditionele leveringsmethoden zorgen nog voor ontevreden klanten, signaleert de e-commercegigant. Dat komt door de relatief grote kans op verstoringen en vertragingen in het bezorgtraject. Door vrachtwagens uit te rusten met een 3D-printer kan de levertijd van bepaalde goederen flink afnemen. Zo kan Amazon afdrukbestanden naar de vrachtwagen sturen terwijl deze alvast onderweg gaat naar de klant. Hierbij denkt de retailer in eerste instantie aan reserveonderdelen bij producten. Deze zijn eenvoudig en snel te printen.

De van een 3d-printer voorziene vrachtwagen is één van de methoden waarmee Amazon bezorgtijden hoopt te verkorten. De webwinkelgigant werkt ook al geruime tijd aan bezorging per drone. Deze bezorgmethode lijkt echter uitgespeeld na nieuwe regels van de luchtvaartautoriteit FCC.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!