'V&D-verhuurder heeft vechtrelatie met de bank'

ING staat op het punt een deel van het vastgoed van V&D-verhuurder Metroprop via een executieverkoop te gelde te maken. De vastgoedbelegger probeert de verkoop van onder meer de winkelpanden in Den Bosch en Heerlen bij de rechter te voorkomen. Dat meldt Het Financieele Dagblad.

Metroprop heeft behalve enkele V&D-panden ook vastgoed in de Kalverstraat en aan het Rokin in Amsterdam. De belegger leeft al vijf jaar op gespannen voet met de bank, die zelf van een ‘vechtrelatie’ spreekt. ING ziet het vastgoedbedrijf als een ‘niet professionele wederpartij’ op het gebied van financiële producten.

Metroprop heeft voor miljoenen aan rentederivaten van de bank gekocht die nu voor 14,8 miljoen in het rood staan. ING stelt dat Metroprop anderhalf jaar de tijd heeft gehad om de financiële problemen op te lossen, maar de vastgoedbelegger wil meer tijd om andere geldschieters te vinden.

Metroprop ging vorige maand nog akkoord met het reddingsplan voor V&D, waardoor de warenhuisketen vijf maanden lang slechts 43 procent van de huursom hoeft te betalen. Omdat V&D niet wil toestaan dat Metroprop met een nieuwe huurder in zee mag gaan als die zich aandient, eist de verhuurder nu toch het volledige huurbedrag.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends