Praxis opent zijn eerste vijf Tuincentra

Praxis heeft woensdag zijn nieuwe formule Praxis Tuincentrum gelanceerd op een vijftal locaties. De eerste tuincentra van Praxis bevinden zich in Amsterdam, Beverwijk, Heerlen, Roermond en Venlo. Daarvoor zijn drie voormalige franchisevestigingen van Intratuin en twee bestaande tuincentra van Praxis omgebouwd. 

Met Praxis Tuincentrum slaat de bouwmarktketen naar eigen zeggen een nieuwe weg in. De retailer heeft er het assortiment van zijn traditionele vestigingen en tuincentra samengevoegd om in te spelen op de groeiende vraag naar tuinproducten. Praxis gaat met zijn nieuwe formule terug naar de basis, aldus de nieuwe algemeen directeur Joost den Beijer. “De basis is volledig gefocust op groen. Daarnaast richten we ons ook op decoratie, dierbenodigdheden en natuurlijk horeca.”

De eerste twee eigen vestigingen beschikken nu over twee aparte entrees, laat een woordvoerder weten aan RetailNews. Daarbij heeft Praxis een nieuw logo voor zijn nieuwe formule geïntroduceerd. "De rode kleur is vervangen door groen en de hamer boven de i door een bloemetje", aldus de woordvoerder.

Eind oktober wordt de zesde vestiging van Praxis Tuincentrum geopend in Groningen. Ook daar gaat het om een bestaand tuincentrum naast de bouwmarkt van Praxis. Meer franchise- of standalone winkels zitten nog niet in de pijplijn, maar de retailer gaat de mogelijkheden voor uitbreiding wel bestuderen. "We staan bijvoorbeeld altijd open voor nieuwe franchisers."

Rabobank merkte vorig jaar in een sectorrapport op dat branchevervaging de ‘gamechanger’ in de tuinbranche is. Tankstations, grote supermarkten en ook bouwmarkten blijken serieuze concurrenten voor tuincentra en zorgen voor een verdringingsmarkt. Den Beijer ziet echter ruimte voor een ‘nieuw decoratief tuincentrum’ in de markt. “We gaan met de juiste prijs-kwaliteitverhouding het grote verschil maken.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!