Bakker Bart verliest rechtszaak van franchiser

Een franchisenemer van Bakker Bart in Ede mag zijn bakkerij voortzetten onder een andere naam. De rechter heeft een streep gezet door het concurrentiebeding, dat ondernemer Tamim Azemy er het komende jaar van moest weerhouden een bakkerij in de omgeving te exploiteren. Dat meldt De Financiële Telegraaf.

Bart’s Retail heeft de franchiseovereenkomst per 1 april opgezegd, omdat de franchiser zijn winkel niet goed op orde had en weigerde een verbouwing uit te voeren. Azemy wil onder een eigen naam doorgaan, ook omdat hij denkt dan meer winst te kunnen behalen. De rechter oordeelde dat de twee andere Bakker Bart-winkels in Ede geen concurrentie zullen ondervinden van deze winkel.

Onlangs besloot de rechter al dat de Groningse Bakker Bart open mag blijven als de openstaande schuld van ruim honderdduizend euro aan het moederbedrijf wordt afgelost. Ook daar zegde Bart’s Retail de huur- en franchiseovereenkomst op. In totaal hebben elf verschillende franchisenemers het moederconcern gedagvaard.

Daar komt binnenkort een nieuwe rechtszaak bij, omdat de franchisers stellen dat Bart’s Retail jarenlang te veel heeft gevraagd voor zijn deeg. Zo zouden externe afnemers bij dezelfde fabriek goedkoper aan deeg kunnen komen. De franchisers eisen daarom miljoenen terug van Bart’s Retail.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!