Zalando brengt groter belang naar de beurs

Enkele grootaandeelhouders van Zalando verkleinen hun belang in het Duitse online modebedrijf. In totaal wordt er nog eens 7,3 procent van het belang naar de beurs gebracht, met een waarde van zo’n 434 miljoen euro.

Zalando haalde vorig jaar zo’n zeshonderd miljoen euro op met zijn beursgang, waarbij elf procent van de aandelen werden verkocht. De koers is sindsdien met dertien procent opgelopen naar ruim 23 euro.

Global Founders Capital, Holtzbrinck Ventures, AI European Holdings en Rocket Internet verkleinen hun deelneming in Zalando. Ook het huidige management verkoopt een deel van zijn aandelen.

Zalando schreef vorig jaar voor het eerst in zijn geschiedenis zwarte cijfers. Desondanks ligt de focus van de etailer nog altijd op groei, stelt country cluster head Benelux Donna Darthuizen in het maartnummer van EtailTrends. Zalando gaat in deze regio de komende tijd kijken hoe zijn positie geoptimaliseerd kan worden. “We zijn groot, maar kunnen sterker in de markt staan.” Klik hier voor meer informatie over een abonnement op EtailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!