Bol.com blijft Docdata trouw

Bol.com en Docdata hebben hun logistieke samenwerkingsovereenkomst met vijf jaar verlengd tot 2020. Dat hebben beide partijen maandag laten weten, zonder daarbij financiële details bekend te maken.

Docdata verzorgt sinds de start van bol.com in 1999 de fulfilment voor de Ahold-dochter. Vorige week berichtte het Brabants Dagblad over vergaande plannen voor een mega-dc in Waalwijk, waarbij de rol van Docdata onduidelijk was. De nieuwe overeenkomst maakt nu aan eind aan de geruchten in de markt dat bol.com de logistiek op korte termijn zelf wil gaan doen.

Docdata en bol.com zelf willen de komst van een nieuw dc van zo’n twintig hectare niet bevestigen, maar laten wel weten in gesprek te zijn over nieuwbouw. De verlengde samenwerking is volgens hen verder gebaseerd op de ‘kostprijs-plus strategie’, waarbij beide partijen zullen voorzien in de benodigde investeringen.

Een belangrijk aspect van die investeringen is de ontwikkeling van het Plaza-model van bol.com, het platform waarop andere spelers hun producten verkopen. “Het assortiment zal daarmee blijven uitbreiden”, aldus Docdata. De etailer heeft inmiddels een assortiment van ruim negen miljoen artikelen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends