Spar University wil naar het buitenland

Spar-ondernemer Erwin Binneveld wil met zijn studentenformule de stap maken naar België. Dat laat hij weten in Het Financieele Dagblad. De komende jaren wil Binneveld eerst nog vier nieuwe filialen van Spar University openen.

Momenteel zijn er drie studentenwinkels in Nederland en staan openingen op de campus van Eindhoven en Delft op de planning. Na de uitrol in ons land ziet Binneveld kansen voor de Belgische markt en om het concept onder de vlag van Spar ook in andere landen te introduceren. “Een Spar University op de campus in Barcelona, waarom niet?”

De eerste Spar University opende in 2013 in Amsterdam. In de vestigingen is er geen plek voor een traditionele kassa, maar alleen voor self-checkout-balies. Klanten kunnen er terecht voor enkele duizenden producten, voornamelijk lunch- en koffieproducten, gezonde producten als verse sappen en ter plekke afgebakken brood. “Wij willen een volledig boodschappenpakket bieden voor de eerstkomende 48 uur”, zegt hij in Het Financieele Dagblad.

Binneveld zet daarnaast sterk in op interactie met zijn klanten, door hen mee te laten beslissen over het assortiment, winacties te organiseren en actief te zijn op social media. Daarnaast gaan Amsterdamse studenten volgens de ondernemer een speciaal YouTube-kanaal ontwikkelen voor de studentenformule.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!