V&D en Mexx overhoop om shop-in-shopmiljoenen

V&D weigerde de omzet uit shop-in-shops van Mexx na het faillissement van de modeketen af te staan. Dat heeft volgens curator Frits Kemp tot strubbelingen geleid. “V&D vreesde schade te gaan lijden door de wellicht leegkomende shop-in-shops na het faillissement en wilde niet meer betalen”, zegt hij tegen NU.nl

Mexx beschikt niet alleen over eigen winkels, maar ook over 32 vestigingen in warenhuizen van V&D. Die werden voorzien van eigen winkelinventaris, eigen voorraad en meestal ook eigen personeel. Na de faillietverklaring van Mexx werd nog voor miljoenen euro’s verkocht, blijkt uit het faillissementsverslag.

V&D diende de omzet af te dragen aan Mexx na aftrek van de variabele huurprijs, die per contractvorm en locatie varieert van 27 tot veertig procent van de gerealiseerde omzet. Dat V&D de openstaande 1,9 miljoen euro weigerde over te maken wijt de curator ‘aan de precaire financiële positie van V&D’.

Mexx maakte anderhalve maand na zijn faillissement een doorstart onder Eroglu Holding, die in totaal 21 miljoen euro heeft betaald voor het concern. Behalve acht van de negentien eigen winkels zette het concern ook de shop-in-shops van V&D door. Na overleg van Eroglu Holding met de warenhuisketen zijn de betalingen vanuit V&D verbeterd, aldus de curator.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!