Pop-up store met robotpersoneel in Venlo

Venlo opent vandaag de eerste winkel in Nederland waar bezoekers door robotpersoneel worden geholpen. Het pop-up filiaal is een initiatief van de werkgroep Venlo Beste Binnenstad, dat de onlangs verworven titel Beste Binnenstad van Nederland zo wil uitdragen.

In de winkel komen producten van retailers uit Venlo te liggen, die door een zogenoemde telepresence robot worden gepromoot. Daarnaast kunnen mindervaliden de winkel vanuit huis bezoeken met behulp van deze robot. De winkel is op donderdag, zaterdag en zondag open voor publiek en op andere data op afspraak voor retailers. 

De winkel komt tot stand in samenwerking met leverancier Iretail.solutions. “We hebben unieke technieken weten samen te brengen in een tijdelijke winkel die de bezoeker verrast en de ondernemer in de binnenstad inspireert”, aldus directeur Paul Terpstra van Venlo Partners.

Het is niet de bedoeling dat er producten verkocht worden, maar dat de bezoeker verleid wordt om vaker terug te komen naar de Limburgse stad. Behalve de telepresence robot komt er ook een interactieve waterdamp hologram, waarmee gebruikers ‘in de lucht’ een bestelling kunnen plaatsen. Ze kunnen tevens door deze hologram heenlopen, laat eigenaar Richard Kuijpers van Iretail.solutions weten aan RetailNews.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!