Ted Baker opent vlaggenschip in Nederland

Modeketen Ted Baker opent na de zomer zijn eerste fysieke vestiging in ons land. De Britse luxeretailer opent een flagshipstore in de Leidsestraat in Amsterdam, meldt vastgoedonderneming Vastned.

De winkel werd voorheen ingenomen door Replay. Momenteel wordt het pand onder handen genomen, om meer winkelruimte te creëren. De trap met lift wordt verplaatst zodat er een veel groter, aaneengesloten winkeloppervlak op de begane grond ontstaat, terwijl er een tweede winkellaag wordt gecreëerd doordat bestaande tussenverdiepingen verdwijnen. Daarnaast wordt de karakteristieke gevel volgens Vastned 'in ere hersteld'.

Ted Baker betaalt ruim 250 procent meer huur dan zijn voorganger, stelt de vastgoedonderneming, zonder daarbij exacte bedragen te noemen. De retailer laat in zijn jaarverslag weten op verdere uitbreiding in ons land te azen via zijn concessiemodel. Momenteel is Ted Baker al te verkrijgen bij de Bijenkorf. Wereldwijd beschikt Ted Baker over zo'n veertig eigen winkels.

Vastned maakte verder bekend 4,9 miljoen euro te hebben betaald voor de overname van een winkelpand aan de P.C. Hooftstraat, waar modemerk Trussardi momenteel gevestigd is. De vastgoedonderneming beschikt nu over zeven units in de luxe winkelstraat.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends