​Muziekwinkel FAME failliet verklaard

De rechtbank Amsterdam heeft vorige week het faillissement uitgesproken over FAME Plaza. Dat laat curator Peter Bos weten aan RetailNews. De Amsterdamse muziekwinkel was toen al ruim een week gesloten.

Het is volgens de curator nog te vroeg om te zeggen wat er met de winkel gaat gebeuren. “Mijn taak is om te verkopen wat te verkopen valt en dat onder de schuldeisers te verdelen." Op welke manier die verkoop zal geschieden, is nog niet duidelijk.

FAME Plaza werd twee jaar, toen het nog onderdeel was van Free Record Shop, ook al failliet verklaard. Winkelmanager Arthur ter Braak en inkoper Jeroen de Ruiter maakten destijds een doorstart met de formule, waarna ook de nodige pop-upstores werden geopend. Die werden echter een half jaar na opening alweer gesloten, omdat ze niet rendabel bleken. Ook de entertainmentzaak in Magna Plaza kampte vervolgens met financiële problemen. “We hebben hard gewerkt en veel ondernomen om te proberen onze financiële situatie te verbeteren, maar helaas niet met het gewenste resultaat", aldus de eigenaren.

De muziekwinkel laat op zijn Facebookpagina weten te hopen dat er nog een kans is voor FAME. “We weten echter nog niks zeker, maar er is ook nog niks uitgesloten", aldus de retailer.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!