Peek & Cloppenburg wordt verdacht van illegale prijsafspraken met leveranciers. De Duitse kartelpolitie heeft het hoofdkantoor in Düsseldorf doorzocht, meldt de Rheinische Post.

De ‘verdachte’ wordt gecontroleerd vanwege mogelijke verticale prijsbinding, laten de autoriteiten weten zonder de naam Peek & Cloppenburg te noemen. Verticale prijsbinding is volgens de waakhond in strijd met het kartelrecht.

De doorzoeking had als doel om bewijs te vinden voor de verdenking. Of het daadwerkelijk wat heeft opgeleverd is nog niet bekend. De Duitse retailer zelf reageert niet op vragen over het voorval.

De Duitse kartelpolitie treedt de laatste tijd hard op tegen prijsafspraken. Zo werden supermarktketens als Aldi en Edeka onlangs nog schuldig bevonden. Zij moesten samen met verschillende fabrikanten in totaal 152 miljoen euro ophoesten.

Peek & Cloppenburg is in ons land actief met vestigingen in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. De kledingwarenhuisketen was ooit landelijk vertegenwoordigd, maar richt zich tegenwoordig vooral op de Duitse markt. Daar beschikt het concern over bijna zeventig vestigingen.