Nespresso, wat anders

Nespresso investeert flink in zijn retailnetwerk. In ons land worden dit jaar meerdere filialen op A-locaties in de grote steden geopend. “Nooit eerder investeerde Nespresso binnen zo’n korte tijd zoveel in haar retailnetwerk”, aldus boutique network director Herman Rooswinkel.


Een vlaggenschip heeft het koffiemerk hier echter nog niet. Daarvoor moeten liefhebbers naar Londen of naar Milaan. In Italië werd onlangs de eerste flagshipstore geopend, vijftien jaar na de opening van de eerste boetiek.
De winkel in Milaan beschikt over vier verdiepingen, elk met een ander doeleinde. Zo is er een afdeling met een koffietafel waar consumenten het laatste Nespresso-nieuws kunnen vinden en tevens de Grand Cru’s van het merk kunnen proeven. Daarnaast is er een selfservicebalie, waar capsules besteld en betaald of afgehaald kunnen worden.Op de eerste verdieping vinden klanten een ‘atelier expert’-ruimte, die is gewijd aan workshops en speciale proeverijen. Zo wil Nespresso hen extra mogelijkheden bieden om het merk te leren kennen. In Nederland gingen eind vorig jaar de Nespresso Masterclasses van start, waarbij klanten kunnen kiezen uit twee workshops rond koffie. Verder zijn er technische medewerkers van Nespresso aanwezig om klanten met vragen te helpen.De tweede verdieping is bestemd voor alle (koffiezet)apparaten van Nespresso. De bovenste etage is gereserveerd voor vergaderingen en apparaten die voor zakelijke doeleinden gebruikt kunnen worden.Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in