'Ahold aast op noodlijdend A&P'

Ahold wil filialen van voormalig supermarktgigant A&P in de Verenigde Staten overnemen. Dat meldt de New York Post op basis van ingewijden.

A&P staat op de drempel van een faillissement en moederbedrijf Great Atlantic & Pacific Tea gaat naar verluidt een ‘Chapter 11’-procedure aanvragen. Die constructie lijkt op surseance van betaling, maar leidt vaker dan in ons land tot een succesvolle herstructurering. A&P werd bijvoorbeeld dankzij die procedure vijf jaar terug nog gered. Van de vierhonderd supermarkten die de retailer destijds had, zijn er nu nog zo'n driehonderd over.

Ahold is volgens de krant niet de enige partij met interesse in A&P. Zo zou Acme Markets, onderdeel van Albertsons en Safeway, bijna tachtig vestigingen over willen nemen. Kroger is eveneens in de race om supermarkten over te nemen.

A&P werd in 1859 opgericht, als postorderbedrijf voor thee en kruiden. Het bedrijf groeide uit tot één van de grootste levensmiddelenconcerns ter wereld, met zo'n vijftienduizend vestigingen in de jaren dertig. A&P wordt gezien als één van de pioniers in de branche, voornamelijk door zijn no-frillsconcept waar ook Aldi en Lidl groot mee zijn geworden.

In 1979 werd het bedrijf opgesplitst, waarbij het grootste deel in handen kwam van het Duitse Tengelmann. Rond de eeuwwisseling nam Ahold de 125 vestigingen van A&P in ons land over, waarna ze opgingen in Schuitema-formule C1000.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!