​Vier steden in de race voor beste binnenstad

Dordrecht en Rotterdam zijn overgebleven in de strijd om de prijs voor de grote stad met de beste binnenstad. Daarmee laten de Zuid-Hollandse steden Leeuwarden, Nijmegen en Utrecht al achter zich. Dat heeft de jury van de verkiezing Beste Binnenstad bepaald.

Dordrecht heeft zich volgens de jury de afgelopen jaren op het gebied van beleving, detailhandel en cultuur goed ontwikkeld. Zo zet de stad zich in voor zowel ketens als lokale ondernemers. Rotterdam heeft op zijn beurt de afgelopen twee jaar een enorme dynamiek in de binnenstad gecreëerd met onder meer de opening van de Markthal. Rotterdam heeft volgens de jury een heldere visie, waarbij de gemeente zelf ondernemer is.

In de categorie middelgrote binnensteden zijn Gouda en Roermond nog over. Gouda zet zich in om nieuwe lokale retailers en winkeliers aan te trekken, waar Roermond geprezen wordt om de synergie tussen het Designer Outlet Roermond en de binnenstad. Tevens wordt de samenwerking binnen het centrummanagement van Roermond als een sterk punt bestempeld.

De winnaars van de juryprijzen worden op 18 november bekendgemaakt. De twee steden mogen zich de komende twee jaar de beste binnenstad van Nederland noemen. Die eer is nu weggelegd aan Den Haag en Venlo.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!