Decathlon kan gaan verbouwen binnen Vrijbuiter

Decathlon kan gaan verbouwen binnen Vrijbuiter

Decathlon hoopt volgend voorjaar dan eindelijk een winkel in Roermond te openen. De Raad van State heeft de bezwaren van Intersport en vastgoedfonds Neddex vorige maand van tafel geveegd.

De Franse retailer probeert al jaren een vestiging in Roermond te openen. Ondernemers komen echter in opstand uit angst voor onder meer een hogere winkelleegstand. Nadat hun bezwaren vorig jaar al door de rechter ongegrond werden verklaard, heeft ook een hoger beroep niets opgeleverd. 

Decathlon hoopt in de nieuwe winkel in het tweede kwartaal van 2019 te openen, meldt De Limburger. De sportketen gaat een deel van de winkel van Vrijbuiter invullen. De camping- en outdoorwinkel is nu nog goed voor elfduizend vierkante meter, maar staat 3.800 vierkante meter af aan Decathlon.

Decathlon wil zo’n 85 procent van de oppervlakte gebruiken voor de verkoop van sportartikelen en de rest voor de verkoop van fietsen. Ook is er in het bouwplan plek gereserveerd voor een playground, passend bij het try & buy-concept van de retailer.

Decathlon heeft sinds zijn entree in 2000 in ons land twaalf vestigingen geopend. De sportketen is hier ‘nog lang niet klaar’, zei Coen Meurer onlangs in RetailTrends. “In de zomer gaan we in Enschede open en daarna hebben we nog wel wat gebieden te gaan.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!