​Rocket Internet lanceert fietsbezorgservice in Nederland

Foodora is in Amsterdam gestart als online fietsbezorgservice voor restaurants en hotpots als SLA en Yoghurt Barn. De startup uit de koker van Rocket Internet heeft plannen om snel uit te breiden naar andere steden in Nederland.

De fietsbezorgservice speelt naar eigen zeggen in op de groeiende behoefte om thuis en op kantoor lekkere en gezonde gerechten te bestellen. Foodora is inmiddels wereldwijd in zeventien steden uit twaalf verschillende landen actief.

In Amsterdam zijn honderd partners aangesloten. Er worden meer dan honderd fietskoeriers ingezet met behulp van een app, die behalve de order, het restaurant en de adresgegevens ook een routebeschrijving doorgeeft. Foodora biedt een full-service oplossing, zegt countrymanager Vincent Hosman. “Het unieke algoritme verbindt bezorgers, restaurants en klanten, waardoor we binnen specifieke postcodegebieden het eten gemiddeld binnen veertig minuten leveren.”

Klanten kunnen terecht op de website van Foodora om gerechten bij restaurants in de buurt te bestellen. “We zorgen voor kwaliteit door restaurants te selecteren op hun concept, online waarderingen van gasten, reviews en door onze klanten te vragen naar hun favoriete restaurants en hotspots”, aldus Hosman.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!