​Amazon wil speciaal luchtruim voor dronebezorging

Amazon stelt voor om een apart luchtruim in te stellen om snelle bezorging per drone mogelijk te maken. De Amerikaanse etailer wil zestig tot 120 meter boven de grond reserveren voor autonome drones, met daarboven een no-flyzone van nog eens dertig meter als buffer. Dat blijkt uit plannen die dinsdag zijn gepresenteerd tijdens de Nasa UTM Conventie in Californië.

Amazon werkt al geruime tijd aan zijn dienst Prime Air, waarbij drones pakketjes binnen een half uur bij de consument thuisbezorgen. De technologie is er inmiddels, maar de bezorgdienst wacht nog op toestemming van de luchtvaartautoriteiten.

De etailer denkt dat binnen tien jaar honderdduizenden kleine drones boven steden kunnen vliegen. “De manier waarop wij de meeste veiligheid kunnen garanderen is door de verfijndheid van de drone mee te laten groeien met de toenemende complexiteit van het luchtverkeer”, stelt vice-president Gür Kimchi. “Naar onze mening moet iedereen daarvoor samenwerken. Voertuigen moeten in staat zijn te communiceren en elkaar te ontwijken als het luchtruim op lage hoogtes dichter wordt.”

Amazon heeft nog vier eisen opgesteld waar drones aan moeten voldoende om in ‘zijn’ luchtruim te mogen vliegen. Zo moeten ze over sensoren beschikken, waarmee ze andere obstakels zoals vogels en elektrische kabels kunnen vermijden. Verder moeten ze over geavanceerde gps en een internetverbinding beschikken en moet de vlucht online te plannen zijn om de routes in kaart te brengen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!