​Consumentenvertrouwen trekt weer aan

De stemming onder consumenten is deze maand met twee punten gestegen ten opzichte van juli. Het consumentenvertrouwen in augustus ligt daarmee op zes. Dat is boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar van min acht, zo blijkt uit cijfers van het CBS.

De stemming ligt met deze beoordeling daarnaast weer op het niveau van juni. Consumenten zijn vooral positiever over het economisch klimaat gedurende de afgelopen maand en de komende twaalf maanden. Over hun financiële situatie is men minder positief (min drie). De koopbereidheid is daardoor iets afgenomen ten opzichte van juli. Ook vinden consumenten de tijd iets minder gunstig voor het doen van grote aankopen.

De verwachting van consumenten over de werkloosheidontwikkeling in ons land is flink verbeterd. Ruim veertig procent voorziet voor de komende twaalf maanden een daling van de werkloosheid. Iets meer dan kwart verwacht echter een stijging, waardoor het saldo van deze deelindicator op dertien uitkomt.

Consumenten hebben daarnaast meer vertrouwen in de Nederlandse economie vanwege de overeenkomst over het Griekse schuldenpakket, concludeerde het ING Economisch Bureau woensdag. Bijna een op de drie van de consumenten is volgens de bank positief, terwijl 23 procent negatief is over de staat van de economie. Het vertrouwen ligt daarmee op het hoogste niveau sinds de zomer van 2008.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!