​Slijtersunie eist verbod op wijnverkoop in boekhandel

De Koninklijke Slijtersunie wil de verkoop van wijn in de Zwolse boekwinkel Waanders In de Broeren stoppen. De belangenvereniging spant hiervoor een rechtszaak aan tegen de gemeente.

De boekhandel verkoopt serviesgoed en wijn bij de wijnboeken. “Dat is ons concept sinds we twee jaar geleden open gingen: een passend assortiment nevenartikelen bij sommige rubrieken”, aldus eigenaar Wim Waanders tegen Boekblad. De winkel is voorzien van een horeca-afdeling met de vereiste vergunningen. De verkoop van alcohol moet echter in een afgesloten ruimte plaatsvinden met een eigen voordeur.

Strikt genomen overtreedt de boekhandel de regels, erkent Waanders. Hij wijst echter op de RetailAgenda, die in bepaalde zones experimenten met retail en horeca toestaat. “Wij zitten in zo’n gebied.” De gemeente Zwolle handhaaft daarom de Drank- en Horecawet niet. Waanders wacht de uitkomst van de rechtszaak naar eigen zeggen gelaten af. “Ik ben te oud om nog druk te maken om dit soort gedoe. Het is ook zo typisch Nederlands. We verzuipen nog in de regels.'

De Slijtersunie stelt vaker wijnverkoop in boekhandels aan de kaak. In 2010 kwam de belangenvereniging in het geweer tegen de verkoop van wijnen bij een boekhandel in Roosendaal. De retailer kreeg uiteindelijk een boete.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!