​Klopjacht levert ruim honderdduizend nepartikelen op

Justitie heeft de afgelopen week onder meer onderzoek gedaan in De Bazaar in Beverwijk. Er zijn ruim vijftig invallen gedaan, waarbij vijftien handelaren in nepartikelen zijn gearresteerd. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

In totaal zijn meer dan honderdduizend kledingstukken, parfums, horloges, schoenen en tassen in beslag genomen. Ook in Beverwijk blijven meerdere kraamhouders vervalste merkartikelen te verkopen.

De handel in valse merkartikelen is in ons land een miljoenenmarkt, schrijft het dagblad. Het afgelopen jaar nam de douane meer dan twee miljoen nagemaakte merkartikelen in beslag. Vooral speelgoed werd meer nagemaakt, met een hoofdrol voor nagemaakte Loom-bandjes.

Bedrijfsmatig verkopen van nepartikelen kan tot vier jaar cel leiden, zegt officier van justitie Dop Kruimel. Hoewel het winkelend publiek niet strafbaar is, hoopt hij dat ze geen merkproducten kopen. Ze benadelen namelijk de merkhouder, terwijl de kwaliteit slecht is en er bij de productie mogelijk sprake is van kinderarbeid. “Als consument steun je de criminaliteit.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!