​Kwart van winkelpersoneel stuit op agressie

Iedere dag worden zeshonderd winkelmedewerkers geconfronteerd met agressie en geweld. 24 procent van het personeel wordt weleens bedreigd met lichamelijk of verbaal geweld. Dat blijkt uit een onderzoek van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), waar ruim 8500 ondernemers bij zijn betrokken.

Elk jaar worden zo’n 180 duizend medewerkers bedreigd in de winkel. Dat aantal is de afgelopen vier jaar nauwelijks veranderd, zo concludeert het CCV. 31 procent van de ondernemers geeft daarnaast aan dat de kans om slachtoffer te worden van een misdrijf is toegenomen.

De meting werd gedaan in het kader van de Week van de Veiligheid, waarin organisaties gezamenlijk aandacht vragen voor het belang van goed voorbereid personeel op agressie en veiligheid. “Het is ongehoord dat we dagelijks te maken krijgen met zoveel agressie”, stelt secretaris winkelcriminaliteit Bert van Steeg van Detailhandel Nederland. “Het is dan ook van groot belang dat toekomstige winkelmedewerkers in een vroeg stadium worden voorbereid op situaties die ze in de praktijk kunnen tegenkomen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!