​Slijters ook in het geweer tegen Catawiki

De gemeente Assen is door de SlijtersUnie voor de rechter gedaagd. Inzet is de verkoop van sterke drank via veilingsites als Catawiki, dat in de Drentse gemeente gevestigd is.

Veilingsites mogen van de wet geen sterke drank verkopen, maar er is nog nooit een rechtszaak over geweest. De SlijtersUnie wil met deze stap jurisprudentie afdwingen, meldt het Dagblad van het Noorden.

De vakvereniging verzocht Assen eerder al op te treden tegen de veilingsite, waarna bezoekers van Catawiki voor de aanschaf van onder meer exclusieve whisky’s en cognac naar de internationale website wordt geleid. “Dit is een truc”, reageert advocaat Marc Houben. “Als het zo makkelijk gaat, is wetgeving een wassen neus.”

Catawiki voelt zich niet aangesproken, laat medeoprichter en –eigenaar René Schoenmakers weten. Zijn veilingsite heeft volgens hem geen fysieke locatie waar iets verkocht wordt en bovendien nog nooit een fles whisky gezien. “Bovendien loopt de veiling via ons Franse kantoor.”

De SlijtersUnie verzocht onlangs al tientallen gemeenten om op te treden tegen supermarktslijters waar geen leidinggevende aanwezig is. Dat is volgens de slijterijen oneerlijke concurrentie en in strijd met de Drank- en Horecawet. De rechter in Den Bosch stelde hen vorige maand in het gelijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!