​Legendarische speelgoedwinkel in andere handen

De 255 jaar oude speelgoedretailer Hamleys is voor honderd miljoen pond (140 miljoen euro) verkocht. De Chinese schoenenretailer C.banner International Holdings neemt de keten over van de Franse Ludendo Groupe, die sinds 2012 eigenaar was van Hamleys.

Hamleys is het meest bekend van zijn flagshipstore in de Londense Regent Street, die er al 134 jaar gevestigd is. Die winkel beschikt over zeven verdiepingen en geldt als één van de grootste speelgoedwinkels ter wereld. Hamleys is ook in andere Britse steden actief, evenals in andere Europese landen, Azië, het Midden-Oosten en Zuid-Afrika via franchisevestigingen. In totaal heeft Hamleys twaalf eigen vestigingen en meer dan veertig franchisewinkels.

De Chinese retailer maakte vorige week al bekend de speelgoedretailer over te willen nemen. De deal werd afgerond na het driedaagse bezoek van de Chinese president Xi Jinping aan het Verenigd Koninkrijk. C.banner bekijkt ook de mogelijkheden voor een strategisch samenwerkingsverband met de Britse warenhuisketen House of Fraser.

Waar de activiteiten van Hamleys door C.banner worden voortgezet, viel eerder dit jaar het doek voor de eveneens legendarische speelgoedwinkel FAO Schwarz. Na 150 jaar moest FAO Schwarz de deuren van zijn flagshipstore in New York sluiten. In het oktobernummer van RetailTrends neemt New York-correspondent Hans Klis ons nog één keer mee naar de magische wereld van FAO. Klik hier voor meer informatie over een abonnement op het magazine RetailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!