​Donner wordt de grootste boekhandel van Nederland

De Rotterdamse boekhandel Donner gaat zijn winkel de komende anderhalf jaar flink verbouwen en uitbreiden. De voormalige Polare-vestiging krijgt de beschikking over 3700 vierkante meter verkoopoppervlak, waarmee het de grootste boekhandel van ons land wordt. Dat heeft de directie donderdag bekendgemaakt, meldt vakmedium Boekblad.

Donner maakte in maart vorig jaar een zelfstandige doorstart na het faillissement van Polare. De Rotterdamse boekhandel moest echter vertrekken uit zijn pand aan de Lijnbaan, waarna het tijdelijk neerstreek in een voormalig pand van ABN AMRO aan de Coolsingel. Na een zoektocht naar nieuwe locaties is besloten definitief in dat gebouw te blijven.

Donner krijgt na de verbouwing de beschikking over achthonderd vierkante meter op de begane grond, tweeduizend vierkante meter op de tweede verdieping en nog eens negenhonderd vierkante meter verdeeld over een tussenvloer en een nieuw atrium. Daarmee gaat Donner de Amsterdamse boekhandel Scheltema voorbij, die nu over 3200 vierkante meter beschikt.

De Rotterdamse boekhandel maakte vorige maand al bekend boven begroting te presteren. "Het is drukker in de winkel en het lezerspubliek lijkt zich wat te verjongen", aldus directeur Eelco Zuidervaart. De boekhandel is volgens hem door de financiële crisis ondernemender geworden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!