Lokale boekhandels zien omzet stijgen door campagne

Lokale boekhandels zien omzet stijgen door campagne

Lokale boekwinkels zagen hun omzet in de afgelopen dagen bijna verdubbelen ten opzichte van eerdere lockdownweken. Dat bevestigt boekenkoepel CPNB aan het ANP na berichtgeving in het Haarlems Dagblad.

De stijging in de onlineverkoop van boeken via fysieke winkels lijkt het effect te zijn van een campagne die de boekenbranche startte om kleine boekwinkels uit de crisis te redden. Boekwinkels in Haarlem zeiden tegen de krant dat er aanmerkelijk minder verlies wordt gedraaid dan de afgelopen tijd. De CPNB bevestigt dat dit beeld voor heel Nederland geldt.

Meer dan tweehonderd schrijvers riepen hun volgers op sociale media de afgelopen dagen op boeken te kopen via de websites van noodlijdende lokale boekhandels in plaats van via grote verkoopwebsites. Het ging onder anderen om Tommy Wieringa, Simone van der Vlugt en Ronald Giphart.

De Koninklijke Boekverkopersbond zei eerder dat een op de drie boekhandels dreigt te verdwijnen als de crisis aanhoudt. De brancheorganisatie roept het kabinet op de boekhandels weer te openen of op zijn minst het afhalen van boeken toe te staan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!