​Bestuurders starten maatschappelijk platform

Retailers als Dick Boer, Daniel Ropers en Colette Cloosterman hebben zich verenigd in een platform dat zich bezighoudt met de toekomst van Nederland. Het platform NL2025 is zaterdag officieel gelanceerd.

NL2025 telt tachtig bestuurders uit het bedrijfsleven en de culturele en sportsector. De leden houden zich op persoonlijke titel bezig met de ontwikkeling van ons land om de welvaart op peil te houden. NL2025 wil dat doen door lokale initiatieven op te schalen tot nationale projecten. De vereniging richt zich daarbij op de kernterreinen onderwijs, duurzame groei en een vitale samenleving. “Als we de welvaart voor de toekomst willen behouden, moeten we nu in actie komen”, zegt ceo Frans van Houten van Philips in Het Financieele Dagblad.

Ons land kampt met uitdagingen als de toenemende internationale concurrentie en vergrijzing, signaleert Ahold-ceo Dick Boer. “We zullen hard aan het werk moeten om onze positie te behouden.” De komende tien jaar moet volgens hem veel meer worden geïnvesteerd in zaken die van invloed zijn op het welzijn van mensen. Zo wil hij kinderen op school meer in contact brengen met verantwoord voedsel en informeren over gezondheid. “Ik zie daar een belangrijke opdracht voor mijzelf als supermarktondernemer.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!