​Plus-directeur: ‘Pick-up points slaan niet aan’

Standalone pick-up points die door Albert Heijn en Jumbo zijn geopend doen het zeer slecht. Ook ophaalpunten bij supermarkten zijn nog niet wat consumenten willen. Dat zei vastgoeddirecteur Luuk Lantinga van Plus dinsdag op het Jaarcongres RetailAgenda.

Online is volgens Lantinga ‘een bijzondere businesscase om rendabel te maken’. Toch ziet hij alleen toekomst weggelegd voor retailers die een omnichannel aanpak hanteren. “Ieder zichzelf respecterende retailer gaat daarmee aan de slag. Ik lees dat ook Lidl zich op dit terrein begeeft.”

Plus heeft zelf zestig tot zeventig ophaalpunten en breidt dat aantal momenteel uit, vertelt Lantinga. Consumenten gaan echter vooral voor thuisbezorgen, ziet hij. “Maar vooral de last mile is enorm duur.”

Tachtig tot 85 procent van de ondernemers beschikt momenteel over een eigen busje om boodschappen rond te brengen. Lantinga denkt dat de leadtime het belangrijkste product binnen het online supermarktlandschap wordt. Degene die dat het snelst voor elkaar krijgt, heeft volgens hem de belangrijkste troef in handen. “De vraag is: wat heb je daar voor over?”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!