Rotterdam en Gouda hebben beste binnenstad

Rotterdam en Gouda mogen zich twee jaar lang de beste binnenstad van Nederland noemen. De steden volgen daarmee respectievelijk Den Haag en Venlo op, die de titel de afgelopen twee jaar droegen.

De havenstad wint de prijs in de categorie grote binnensteden dankzij de ontwikkeling van projecten als de Markthal. ‘Rotterdam heeft met de toevoeging van deze nieuwe sleutelprojecten en tevens nieuwe iconen haar onderscheidend vermogen stevig vergroot’, aldus de jury. ‘Rotterdam beschikt tevens over sterke innovatiekracht en durft te experimenteren waardoor grote dynamiek is ontstaan in de binnenstad.’

De prijs in de categorie middelgrote binnensteden komt volgens de jury toe aan Gouda. Net name de samenwerkingsverbanden en ontwikkelingen op het gebied van cultuur en leisure worden gewaardeerd. ‘Daarnaast weet Gouda de koppeling te leggen tussen haar industriële functies en de historie van de binnenstad welke tot uiting komt aan de randen van het centrum in de vorm van beleving’, aldus de jury.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!