​Made.com opent showroom in Nederland

Made.com opent op 23 januari zijn eerste fysieke showroom van ons land. De showroom komt in een voormalig fabriekspand op de Overtoom in Amsterdam.

De Amsterdamse locatie is voor Made.com zijn eerste fysieke showroom buiten de Britse thuismarkt. In Groot-Brittannië telt het designmerk showrooms in Londen, Liverpool en Leeds. De fysieke locaties hebben naar ‘in grote mate’ bijgedragen aan de omzetontwikkeling in de betreffende gebieden, aldus Made.com. Dit wordt ook verwacht van de Amsterdamse vestiging.

Met een fysieke locatie wil de online meubelverkoper zijn online aanwezigheid combineren met een offline omgeving, wat volgens de etailer de grootste uitdaging in retail is. De showroom is ruim driehonderd vierkante meter en gaat zeven dagen per week open. Bezoekers kunnen in de fysieke locatie een deel van de collectie bekijken. Het assortiment is via tablets te bekijken. Met behulp van onder meer NFC-technologie kunnen bezoekers via de tablet productinformatie opzoeken. Bestellen kan ter plekke.

Afgelopen zomer opende Made.com al een tijdelijke showroom in de hoofdstad. “Het succes van de pop-up showroom in Amsterdam heeft ons overtuigd van de behoefte van de Nederlandse consument om live kennis te maken met onze producten”, aldus countrymanager Benelux Damien Poelhekke.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!