​‘Einde van V&D en Macintosh holt winkelcentra uit'

Als V&D en Macintosh Retail Group verdwijnen, verliest de Nederlandse detailhandel twee iconen. Dat zegt voorzitter Guido van Woerkom van Detailhandel Nederland in een reactie op de ontwikkelingen bij V&D en Macintosh.

Beide partijen verkeren in surseance van betaling, wat vaak een voorbode van een faillissement is. In veel binnensteden loopt de leegstand op als de winkelbedrijven omvallen, met een verminderde aantrekkingskracht op consumenten als gevolg. “Dit zal een enorme uitdaging vormen voor gemeenten om hun binnensteden vitaal te houden”, aldus Van Woerkom. V&D telt ruim zestig warenhuizen, terwijl de schoenenformules van Macintosh goed zijn voor 550 winkels.

De situaties benadrukken volgens Van Woerkom de noodzaak om retaildeals te sluiten. Gemeenten en retailers kunnen in het kader van dit project afspraken maken om onder meer de leegstand aan te pakken en winkelcentra aantrekkelijk te houden voor consumenten. Inmiddels zijn ruim dertig gemeenten in ons land tot dergelijke afspraken gekomen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!