Eindelijk nieuwe cao voor supermarkten

Na meer dan duizend dagen en zware onderhandelingsrondes hebben de bijna driehonderdduizend supermarktmedewerkers een nieuwe cao gekregen. Die voorziet onder meer in een loonsverhoging van vijf procent over een periode van vier jaar.

Ook is de leeftijd waarop een supermarktmedewerker recht heeft op een volwaardig salaris verlaagd van 23 naar 22 jaar. Verder is afgesproken nog deze cao-periode minimaal duizend extra arbeidsovereenkomsten te sluiten met individuele medewerkers voor meer dan twaalf uur per maand.

De supermarktbranche zat al sinds april 2013 zonder cao. De nieuwe cao geldt nu met terugwerkende kracht van april 2013 tot en met maart 2017. Vakbond CNV Dienstenbond toont zich tevreden met de nieuwe afspraken. “Het totale pakket is goed in balans, met veel lichtpuntjes voor werknemers en aanknopingspunten voor verdere verbeteringen naar de toekomst”, aldus onderhandelaar Michiel Wallaard.

De nieuwe cao is afgesloten zonder vakbond FNV. Die stapte eerder deze maand uit de onderhandelingen, omdat die niet wilde dat de toeslagen zouden worden afgeschaft met slechts een kleine compensatie van het loon.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends