'Tientallen V&D-leveranciers in zware problemen'

De meeste leveranciers van V&D maken zich grote zorgen over het voortbestaan van de warenhuisketen. “In het meest zwarte scenario kunnen deze ondernemingen ook failliet gaan als V&D omvalt”, zegt algemeen directeur Patric Hanselman van branchevereniging Modint in De Financiële Telegraaf.

Modint liet eerder al weten dat de financiële schade voor de toeleveranciers van V&D oploopt tot enkele miljoenen euro’s. Zij moeten wachten op het geld van de geleverde koopwaar, als dat ooit nog komt. Enkele tientallen leveranciers hebben voor enkele tonnen tot meer dan een miljoen euro aan producten geleverd.

De leveranciers verkeren volgens Hanselman in zware problemen nu V&D niet aan de betalingen kan voldoen. Onder leveranciers met een shop-in-shop bij V&D leeft geen onduidelijkheid, vult advocaat Derk van Geel aan in Het Financieele Dagblad. Zij krijgen de opbrengsten die tijdens de surseance worden behaald gegarandeerd uitgekeerd. "De onduidelijkheid zit bij de overige leveranciers", zegt hij.

De bewindvoerders van de warenhuisketen hebben een groot deel van de leveranciers in een brief verboden hun spullen uit de winkel te halen, meldt RTL Z. Daarbij gaat het waarschijnlijk om leveranciers met een shop-in-shop en die in consignatie geleverd hebben. V&D zou zo lege schappen in zijn filialen willen voorkomen.

V&D liet eerder al weten in gesprek te zijn met de belangrijkste leveranciers om tot een oplossing te komen en benadrukt dat er nog voldoende voorraad is. Ook foodformule La Place krijgt zijn dagverse ingrediënten gewoon geleverd, aldus een woordvoerder. “Echt, het is business as usual voor V&D en La Place.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends