​MyCom alweer in andere handen

MyCom gaat enkele maanden na de doorstart onder Relevant Holdings verder als zelfstandige keten. De computerwinkelketen is verkocht aan franchisenemer Peter Groenewoud en voormalig commercieel manager Marco Heestermans. De formele overdracht vond op 31 december plaats, zo laten de twee partijen weten.

MyCom maakte tot zijn faillissement afgelopen najaar onderdeel uit van BAS Group. 22 van de 41 winkels maakten vervolgens een doorstart onder Relevant Holdings, dat ook zusterformules Dixons en iCentre overnam. Een verzelfstandiging van MyCom was voor beide partijen echter de beste optie, stelt voorzitter Henk Kamsteeg van de raad van commissarissen van Relevant Holdings. “De activiteiten van een pur sang computerspecialist als MyCom en een telecomretailer als Relevant Holdings verdienen beide een scherpe focus en die wordt hiermee het beste gediend.”

De verzelfstandiging lag al vanaf het begin van de doorstart in de lijn der verwachting, laat een woordvoerder weten aan RetailNews. Er moest volgens haar echter eerst gewacht worden op groen licht van 'de vele betrokken toezichthouders' voor de overname van BAS Group. "Dat moment was 31 december 2015 aangebroken, en dus is toen de verzelfstandiging van MyCom ook een feit geworden." Hoeveel er voor de overname is betaald, vertelt ze niet.

Groenewoud, die vijf winkels van MyCom onder zijn hoede had, wordt cfo van de winkelketen. Heestermans, ex-directeur retail van BAS Group, is benoemd tot ceo. Hij uitte vorig jaar in De Telegraaf nog scherpe kritiek op de toenmalige interim-directie van het elektronicaconcern, die de strategie van een dinosaurus zou hebben. “Alle vernieuwing, ook online, is stopgezet. De nadruk ligt op kostenbesparing in plaats van investeren.”

Heestermans en Groenewoud willen via innovatie, specialisatie en ondernemerschap binnen drie jaar de best renderende computerretailer zijn. “MyCom is de enige specialist die in staat is om klanten met behoefte aan maatwerk en advies goed te bedienen”, stelt Groenewoud.

De nieuwe eigenaren hebben afspraken gemaakt met Relevant Holdings over een samenwerking. Daardoor kan MyCom zijn serviceverzekeringen blijven aanbieden en krijgt de keten toegang tot de ‘connectivity-expertise’ van Relevant Holdings. MyCom heeft een jaaromzet van zo’n veertig miljoen euro en circa zeventig medewerkers in dienst.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!