Kijkshop stoot acht filialen af

Kijkshop verkoopt acht van zijn honderd vestigingen aan Readen Retail. Dat heeft de retailer woensdag bekendgemaakt.

Het gaat om de vestigingen in Amsterdam, Almelo, Delft, Dordrecht, Ede, Emmen, Meppel en Zutphen. Alle medewerkers behouden hun baan onder dezelfde arbeidsvoorwaarden. De verkoop vindt nog deze maand plaats.

Readen is naar eigen zeggen een jong en dynamische handelsmaatschappij, die onder meer de online discounter D5avenue.com onder zijn hoede heeft. Readen is onderdeel van het Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf Readen Holding Corp. Wat zijn plannen met de winkels van Kijkshop zijn, wordt in een later stadium bekendgemaakt.

Kijkshop stoot zijn winkels naar eigen zeggen af om ‘het winkelportfolio te optimaliseren’ en zijn omnichannel formule te verbeteren. Zo ging Kijkshop vorig jaar al van start met een bezorgservice waarbij klanten hun bestelling binnen twee uur thuisbezorgd krijgen. Daarvoor zet de retailer tientallen filialen in als distributiecentrum.

Kijkshop is sinds maart vorig jaar in handen van de Zweedse private equity-firma Listérus & partners Capital Advisors. Die maakte al bekend de omnichannelstrategie te willen doorontwikkelen, die door de vorige eigenaar Axcent Netherlands werd geïmplementeerd.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends