​Winkelcentrum Leidsenhage mag uitbreiden

Vastgoedbelegger Unibail-Rodamco mag doorgaan met de uitbreiding van winkelcentrum Leidsenhage. Dat heeft de Raad van State woensdag besloten in een voorlopig oordeel.

Door de uitspraak kan de gemeente Leidschendam-Voorburg beginnen met de uitbreiding van het winkelcentrum. Aan Leidsenhage worden volgens het plan dertigduizend vierkante meter aan nieuwe winkels toegevoegd.

Syntrus Achmea had een spoedprocedure aangespannen om de uitbreidingsplannen tegen te houden. Die zouden leiden tot onaanvaardbare leegstand op andere plekken, meent de vastgoedbelegger. De rechter heeft geoordeeld dat dat niet waarschijnlijk is, waardoor de gemeente het bestemmingsplan vooralsnog niet hoeft aan te passen. Later dit jaar volgt een definitief oordeel.

Unibail-Rodamco wil van Leidsenhage het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland maken en grote internationale retailers aantrekken. Het moet honderdduizend vierkante meter beslaan en twaalf tot veertien miljoen bezoekers per jaar trekken. De metamorfose kost zo’n tweehonderd miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!