​Roland Kahn komt met nieuwe winkelketen

Coolcat-oprichter Roland Kahn start dit jaar met een ‘geheel nieuwe winkelketen’. Dat laat hij weten in het programma Z op Zaken, zonder daarbij de naam bekend te maken.

De winkelketen begint met clicks en bricks, vertelt Kahn. “We hopen te starten met vijf fysieke winkels en in drie landen met internet.”

Kahn richt zich met de nieuwe keten op vrouwen, zoals hij ook met de winkels van MS Mode en Sapph doet. “Wij denken weer een gat in de markt gevonden te hebben”, aldus de ondernemer.

Kahn is ceo van Excellent Retail Brands, het bedrijf achter Coolcat, MS Mode, Sapph en America Today. Samen zijn die ketens goed voor ruim zeshonderd vestigingen in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Spanje. De omzet ligt op ongeveer 460 miljoen euro.

Kahn zag de voorbije periode verschillende concurrenten op de fles gaan, waaronder Mexx, Miss Etam en Promiss. De eerste twee formules maakten in afgeslankte vorm een doorstart, waar Promiss helemaal uit het straatbeeld verdween. De toekomst kan er volgens Kahn echter positief uitzien voor retailers, als ze ‘niet meer accepteren dat middelmaat de standaard is’. Hij wijst erop dat steeds meer jonge, goede ondernemers zich aandienen. “Excelleren moet weer des Nederlands worden”, zei hij onlangs nog.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!