'Invito overgenomen door Nelson'

De curatoren van Macintosh Retail Group hebben een koper gevonden voor schoenenketen Invito. Nelson Schoenen wordt de nieuwe eigenaar, melden meerdere bronnen uit de markt aan RetailNews.

Scapino en Brantano werden recent al verkocht aan respectievelijk Ziengs en BrantNew. Daarbij lieten de curatoren al weten goede hoop te hebben dat nagenoeg alle formules in de markt blijven. Sacha bevestigde woensdag het bericht dat de schoenenketen de nieuwe eigenaar van Manfield is.

Een woordvoerder kan nog niets kwijt over de twee nieuwe deals. “Omdat Macintosh beursgenoteerd is, hebben we de plicht alle aandeelhouders op hetzelfde moment te informeren. Dat gebeurt via een persbericht”, stelt hij.

Waar Sacha de overname van Manfield heeft bevestigd, blijft het vooralsnog stil vanuit Nelson. Marketingmanager Laura van Dam van Nelson, dat vorig jaar nog een deel van de winkels van het failliete Taft overnam, kan op dit moment geen bevestiging geven. “We onthouden ons van commentaar”, zegt zij.

Sacha wil zoveel mogelijk winkels van Manfield behouden. Wat de plannen van Nelson met Invito zijn is nog onduidelijk. Dat geldt ook voor de toekomst van de winkels van PRO. Voor Dolcis en Steve Madden zouden geen kopers gevonden zijn, waardoor die formules uit het straatbeeld verdwijnen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!