​Leapp op weg naar vijftig winkels

Leapp wil eind dit jaar over vijftig fysieke winkels beschikken, verspreid over Nederland, België en Duitsland. Daarvoor moeten 33 nieuwe vestigingen geopend worden, laat oprichter Rogier van Camp weten.

Leapp opent eind deze maand in Nijmegen zijn twaalfde vestiging van ons land, gevolgd door nieuwe winkels in Apeldoorn, Amersfoort en Tilburg. In België en Duitsland telt de refurbished Apple-verkoper op dit moment zes vestigingen. Internationale uitbreiding heeft volgens Van Camp prioriteit. “We zijn inmiddels ook bezig met andere landen”, zegt hij tegenover De Ondernemer.

In België wil Leapp zich profileren als marktleider op het gebied van reparatie of refurbishment van gebruikte apparaten. Die markt is in België veel groter dan in eigen land, stelt hij. Een Nederlander komt volgens hem niet voor een opfrisbeurt naar de winkel. “Die probeert zijn computer zelf te herinstalleren of koopt een nieuwe.”

Klanten kunnen bij Leapp niet alleen voor Apple-producten terecht, maar ook voor koptelefoons van Sennheiser. De voormalige RetailRookie heeft ook interesse in de Philips Hue, verlichting die met de iPhone bediend kan worden. “Dat soort producten zijn complementair”, aldus Van Camp.

Leapp kwam vorig jaar uit op een omzet van dertien miljoen euro, tegen 7,5 miljoen een jaar eerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!