Macintosh bijna gered door Euro Shoe Group

Macintosh Retail Group was vorig jaar dicht bij een redding door het moederbedrijf van Bristol. Beide concerns tekenden in de zomer een principeakkoord over een fusie, meldt Het Financieele Dagblad.

De deal met het Belgische Euro Shoe Group (ESG) was onder voorbehoud. Macintosh moest eerst schuldenvrij worden in de Benelux, door Kwantum en de Britse activiteiten te verkopen. Dat gebeurde, maar leverde te weinig op, waardoor een nettoschuld van 45 miljoen euro overbleef. Toen in het najaar de resultaten ook tegenvielen, ging de fusie niet door.

Macintosh ging daarna op zoek naar andere kopers. Daarbij is onder meer gesproken met Unlimited Sports Group, het moederbedrijf van Perry Sports, en schoenenbedrijven Nelson en Ziengs. Die gesprekken liepen op niets uit, waardoor Macintosh vlak voor Kerst failliet ging.

Ziengs, Sacha en Nelson Schoenen namen respectievelijk Scapino, Manfield en Dolcis over, waar Brantano werd verkocht aan een combinatie tussen Schoenen Torfs, FNG-oprichter Dieter Penninckx en Miss Etam-eigenaar R&S Retail. Vrijdag werd bekend dat de curatoren nog in gesprek zijn met potentiële overnamekandidaten voor Invito, PRO en Steve Madden. “Er vinden momenteel constructieve onderhandelingen plaats”, zei een woordvoerder daarover.

De winkels van de drie nog niet verkochte schoenenketens zijn nog altijd geopend. Met welke partijen wordt gesproken is niet bekendgemaakt. Deze week komt er volgens de woordvoerder meer duidelijkheid.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!