​Voormalige Macintosh-dochter afgeslankt verder

Alteri maakt een doorstart met een groot deel van de Britse schoenenketen Brantano. Diezelfde investeringsmaatschappij nam Brantano afgelopen oktober nog over van Macintosh Retail Group.

Alteri gaat door met 140 winkels van Brantano, waarvan 81 eigen vestigingen en 59 shop-in-shops. Dat betekent dat 58 winkels zijn afgestoten door ‘in administration’ te gaan – de Britse versie van surseance van betaling. Daardoor verliezen mogelijk zo’n zeshonderd van de tweeduizend werknemers hun baan.

De investeerder heeft volgens ceo Gavin George geprobeerd om zonder insolventieprocedure tot een oplossing te komen. Het lukte echter niet om op tijd de huren omlaag te krijgen, waardoor leveranciers nu met miljoenen aan achterstallige betalingen kampen. “Dit is de enige manier waarop we het bedrijf konden herstructureren en toekomstbestendig konden maken”, aldus George tegenover The Guardian.

Brantano werd in oktober samen met Jones Bootmaker voor zeventien miljoen euro verkocht door Macintosh Retail Group, dat twee maanden later zelf failliet werd verklaard. Jones Bootmaker wordt niet geraakt door de problemen bij Brantano.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!