'Intertoys komt in Portugese handen'

'Intertoys komt in Portugese handen'

Intertoys maakt een doorstart onder de vleugels van de Portugese investeringsmaatschappij Green Swan. Uiterlijk maandag wordt de deal officieel bekendgemaakt, melden verschillende media.

Green Swan, dat eerder Bart Smit en Maxi Toys overnam, wil volgens het FD minimaal honderd van de 286 eigen winkels overnemen. Het AD meldt dat zeker tachtig filialen hun deuren moeten sluiten. Intertoys telt ook nog honderd vestigingen van franchisenemers, die buiten het faillissement vallen.

De Portugese investeerder zou ook het hoofdkantoor en twee distributiecentra willen overnemen. Hoeveel van de 3200 medewerkers hun baan kunnen behouden, is nog onduidelijk.

De curatoren van Intertoys waren een week terug nog met vier kandidaten in gesprek, waaronder de franchisenemers. Ook twee andere investeringsmaatschappijen zouden in de speelgoedketen geïnteresseerd zijn. Intertoys maakte tot het faillissement onderdeel uit van de Britse investeerder Alteri, dat de retailer had overgenomen van Blokker Holding.

Reacties 5


Alida Kats 1 mrt, 19:55

En nu bidden dat onze winkel erbij zit. Zou super zijn .


Rene de Bruin 3 mrt, 09:24

Mooi,maar weer een investeringsmaatschappij, dit betekend over het algemeen, eerst flink saneren, al het ouder en duurder personeel eruit, afslanken van de winkels met de helft en het restant moet binnen korte termijn profit laten zien, anders gaat het binnen no time weer in de etalage en de enige gedupeerde zijn de medewerkers, die abosluut niet belangrijk zijn.
Ik hoop echt vooral voor de medewerkers dat het meevalt, maar ik ben weinig positief.


Freek Hilgerdenaar 3 mrt, 10:22

Ik zou wel eens willen weten of de fam Blokker en de banken een zeer slim spelletje hebben gespeeld! En wie de aandeelhouders zijn van de engelse investeerders . Naar mijn idee stinkt dit en of zit er op zijn minst n luchtje aan. Ook zou ik willen weten als dit voor n euro verkocht is hoeveel belasting voordeel dit opleverde( kan men dan dit verkoopverlies als kosten boeken? Dus de belastingbetaler is de klos!


Reinder Koornstra 4 mrt, 11:15

Oh, lieve help, van de ne naar de andere investeringsmaatschappij! Zo blijft bij Intertoys de focus op het bedrijf als product, in plaats van de producten in het bedrijf! En natuurlijk wordt er bezuinigd zoals Rene de Bruin al aankaartte! Wat de toekomst van de 100 franchisebedrijven wordt, is nog onduidelijk, maar het lijkt me dat de organisatie met 100 eigen winkels niet levensvatbaar is!


Seb Seb 4 mrt, 15:27

Bedrijfseconomisch begrijp ik de keuze voor de investeringsmaatschappij door de curator, meer mensen blijven aan het werk. Maar anderzijds is het bizar dat de franchisenemers gepasseerd worden bij de eigen redding. Wat ik tot nu toe gelezen heb, hadden ze het meest haalbare plan voor de lange termijn.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!