​Dc-personeel Jumbo in actie om cao

Medewerkers van de distributiecentra van Jumbo voeren vanaf dinsdag door het hele land actie voor een betere cao. De actievoerders willen de nieuwe cao-voorstellen van de supermarktketen voor de volgende onderhandelingsronde van tafel hebben, zegt vakbond FNV.

Jumbo wil volgens de vakbond veel verslechteringen doorvoeren. Zo dalen de lonen volgens FNV, rekening houdend met de inflatie, met anderhalf procent over een periode van anderhalf jaar. Verder zouden de overurentoeslagen vrijwel volledig verdwijnen, en kunnen medewerkers eenzijdig verplicht worden korter of langer te werken, afhankelijk van de drukte.

Verder heerst volgens FNV een ‘jaagsysteem’ op de dc’s, waarbij werknemers een minimaal aantal orders moeten verwerken. Wie dat niet haalt, krijgt een slechte beoordeling en kan vervolgens vertrekken. In november vorig jaar kwam via tv-programma EenVandaag al naar buiten dat personeel in de distributiecentra van Albert Heijn en Jumbo structureel onder druk zou worden gezet en geïntimideerd. Zij zouden opgejaagd worden om productienormen te halen, die in hun ogen onrealistisch zijn, waarbij ze werden bedreigd met consequenties voor salaris of baanbehoud.

De volgende onderhandelingsronde over de cao is op 3 maart. De actievoerders willen een loonsverhoging van drie procent en een betere behandeling. De acties vinden tijdens de pauzes plaats in Woerden, Breda, Beilen, Elst, Raalte en Veghel.


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!