Ahold schrapt bonussen na kritiek

De topmannen van het toekomstige Ahold Delhaize krijgen toch geen eenmalige bonus na succesvolle afronding van de fusie. Dat meldt het concern bij de presentatie van de agenda voor de aandeelhoudersvergadering op 14 maart.

Ahold-topman Dick Boer zou na implementatie van de fusie ongeveer één miljoen euro in aandelen kunnen opstrijken, voor Delhaize-ceo Frans Muller was dat anderhalf miljoen. De Raad van Commissarissen van Ahold en de Board of Directors van Delhaize zeggen af te zien van deze eenmalige beloning, omdat er onvoldoende draagvlak voor is onder investeerders. Het punt komt daarom niet aan de orde tijdens de aandeelhoudersvergadering volgende week maandag, waar over de fusie wordt gestemd.

Naast het voorstel over de beloningen, is ook een agendapunt over de verlening van de overeenkomst met de Stichting Ahold Continuïteit geschrapt. Deze overeenkomst loopt nog tot 2018 en beschermt Ahold tegen vijandige overnames. Ahold wilde die met vijf jaar verlengen, maar ziet daarvan af na commentaar van investeerders dat er geen directe relatie is met de fusie met Delhaize. Ook is er volgens Ahold geen noodzaak om de overeenkomst op korte termijn te verlengen, omdat hij nog tot 2018 doorloopt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!