Opnieuw beslag op rekeningen Haussmann

Vastgoedondernemer Mozes Staszewski heeft voor ruim één miljoen euro beslag gelegd op de bankrekeningen van Haussmann. De rechtbank heeft daar woensdag toestemming voor gegeven, meldt Het Financieele Dagblad.

Staszewski heeft beslag gelegd in verband met een lening die is verstrekt door Martin Smit, een van de initiatiefnemers van Haussmann en oud-zakenpartner van Staszewski. Beiden werkten nog samen in vastgoedfirma Emmes Holding op het moment dat Smit deze lening vorig jaar, volgens Staszewski ‘zonder onderpand of garantie’, aan Haussmann verstrekte. “Ik voel me belazerd door mijn ex-medewerker”, zegt Staszewski.”

Smit en Staszewski werkten jaren lang samen in Emmes Holding, maar gingen vorig jaar uit elkaar na ruzie over het voeren van die bedrijfsnaam. Smit ging zelfstandig verder onder de naam IVY Group en nam de ontwikkeling van Haussmann op zich.

Vorige week werd al bekend dat oud-directeur Frans van der Kraan beslag had gelegd op de bankrekeningen van Haussmann. Het project voor het nieuwe luxe warenhuis aan het Rokin in Amsterdam werd begin deze maand stilgelegd. Volgens Lodewijk Bianchi, de opvolger van Van der Kraan, blokkeert zijn voorganger moedwillig de betalingen aan schuldeisers. Bianchi kijkt momenteel naar een nieuwe invulling voor het pand in aanbouw, waarbij een samenwerking met iemand die geld en expertise meebrengt of een overname tot de opties behoren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!